בפינה הזו ניתן רעיונות למשחק שאפשר לשחק יחד. משחק כיפי ופשוט שדרכו נגלה עוד כמה הילד שלנו מקסים, נפלא, יצירתי, חכם וכשרוני . זה יהיה הזמן שלו להוכיח לנו זאת שוב , והזמן שלנו' קודם כל, פשוט להיות איתו, ולתת לו את מירב תשומת הלב והאהבה, ללא צלצולי הפלאפון, ללא צלילי תיבת המיילים הנכנסים, ללא התערבות של האחים והאחיות ועוד זוללי "זמן היחד"....100% תשומת לב או לפחות 99% ...
מעבר לחשיבות של זמן הנטו עם הילד, זה הזמן שלנו להכיר את פנימיותו, להכיר את עולם המחשבות והרגשות שלו יותר לעומק ומשם לדעת מה עוד עלינו לעשות כהורים-מחנכים כדי לקדמו לעבר היותו - אדם!
והפעם משחק בכדור!!!
פשוט לכאורה, אבל דרכו תוכלו לגלות גם על עצמכם....
מי רוצה להצליח? מי היה רוצה שירדו לו נקודות? תענו עם עצמכם בכנות על השאלות...זה בסדר אף אחד לא ידע...חוץ מהקב"ה. הנחה פרועה היא שהתשובות יעידו על רצון להצליח שקיים בכם, אולי אפילו בעוצמה חזקה. אז מה אתם חושבים על לבדוק את הנושא גם אצל הילד שלכם? נראה לכם שגם הוא רוצה מאוד להצליח? האם הוא יהיה ילד סולם צדיק שידאג שלא ירדו לו הנקודות? האם זה תורשתי או נלמד?
בפעם הקודמת שחקנו במשחק ללא גבולות שדרכו יכולנו לגלות את הרצונות והצרכים העמוקים של ילדנו וגם את התגובות שלנו לכך....הפעם נבדוק את הנושא של תחרות, הפסד ורצון להצלחה. כמו כן, נעבוד על לקיחת אחריות אישית ודרכי תקשורת שונות עם העיניים והגוף וכן בדרך מילולית. ולקינוח, כמובן, זה זמן איכות נהדר עם הילדים בחופש והזדמנות מצוינת לחינוך...נשמע נפלא? אכן כך!!!
נעשה זאת עם משחק פשוט שכולם יכולים להשתתף בו מקטן ועד גדול. לשם המשחק, שדרך אגב ילדים מתים עליו ונהנים לשחק אותו שוב ושוב, כל מה שצריך זה כדור. זהו. אחרי שיש לכם אותו הזמינו את החבריה ואמרו: "אנחנו נשחק עכשיו בכדור. מה שצריך זה לדאוג שמי שאתם זורקים אליו את הכדור, יתפוס אותו. אם הוא לא יתפוס - אז לכם מורידים נקודות ולא לו על כך שלא תפס. כי אם הוא לא תפס זה אשמתכם. אני אספור את הנקודות . הא, ואסור לא לתפוס דווקא כדי שלאחרים ירדו הנקודת". לאחר שכולם הבינו תתחילו לשחק, אפשר משחק הדגמה כי הכי קל זה להבין דרך ההתנסות. בד"כ הילדים מבינים רק כאשר זה קורה להם ולהם יורדות הנקודות. חשוב! לאחר כל פספוס בתפיסה תאמרו לילד שזרק שיורדת לו נקודה ותעקבו אחרי הניקוד. ועוד דבר חשוב, שימו לב שהילד לא מתחכם ולא תופס בכוונה כדי שירדו לכם הנקודות.
אז מה תפגשו: כעס או מרמור על כך שהצד השני לא תפס, או אדישות או צחוק או ...תראו כבר בעצמכם. אפשר גם לפגוש האשמות "זרקתי לו ישר לידיים, זה אשמתו, תורידי לו נקודות". אל תפלו לכך. היו עקביים ולא משנה מה אל תוותרו על שיטת הניקוד ההפוכה הזו.
מה עושים עם זה: מלמדים את הילד לתפוס את תשומת לב מי שהוא זורק אליו ולוודא בדרך מילולית או בדרך הגוף, כמו קשר עין או ניד של ראש, שהצד השני איתו ומכוונן אליו. להסביר "שזו האחריות שלכם לוודא שהוא יתפוס והוא לא אשם".
לשם האתגר והעניין ולפי רמת הילדים: אפשר להתחיל להתמסר בסבב , להתחיל לשנות כיוונים עם בלבולים, להגביר מהירות וכדומה.
בהצלחה והכי חשוב...תהנו!
B.A מדעי ההתנהגות , תרפיסטית בתנועה
טיפול אישי לילדים ומתבגרים
הדרכת הורים
טיפול דיאדי הורה ילד